Thursday, February 7, 2013

Sehari Bersama Buddies

Assalammualaikum.

6 Februari 2013
Setelah lama tak buat gathering atau reunion kecil-kecilan. Kami buddies yang InsyaAllah takkan terpisah nie telah sepakat memilih tarikh ni untuk berjumpa, bergossip, bergelak ketawa dan banyak ber lagi lah *cuma berfoya-foya je takda dalam senarai.

Mula-mula plannya nak pergi Genting. Tapi disebabkan kesuntukan masa disebabkan raya cina yang bakal menjelang kitorang pown tukar plan. Aku yang bertindak sebagai ketua projek tak rasmi *maklumlah dah terbiasa jadinya exited terlebih. Walaupun gathering kecil-kecilan tapi perancangan tu yang penting tau tak.






serius lah, keterujaan nak jumpa mereka tu sangatlah tak terkata. Last jumpa rasanya masa gathering raya tahun lepas, tu pun ramai yang takda.

11.30 am
Biasalah mana-mana program ketepatan masa sering menjadi topik utama. Actually aku letak 11.30 am tu adalah sesi berkumpul ramai-ramai. Maklumlah, bukannya senang walaupun nak kumpulkan walaupun 10 orang.

First aktiviti adalah makan sambil gossip. Perut dah lapar dan banyak benda yang nak diceritakan. Aku perlu admit yang dorang ni sangatlah gila. Ketawa tak kira masa, waktu dan ketika. Ada je perkara-perkara yang menyebabkan ketawa walaupun small things. Seriusly memang rahang macam nak tercabut.

Lepas dah makan-makan sambil gosip berbakul-bakul *actually tanya perkembangan mereka. next adalah solat then pergi karaoke. Walaupun satu jam je, tapi bolehlah untuk menonjolkan bakat masing-masing.

After, karaoke kitorang tengok movie MAMA. Movie yang seram dan sangat psiko nie pown kitorang bantai gelak je. Sebenarnya takut, tapi nak tutp ketakutan ada je benda yang dijadikan lawak. *perempuan yang bersalah lah *Lily pun menjadi mangsa jenaka kitorang.

Wayang adalah last aktiviti bersama. Then Aku and team lelaki pergi plak hi-tea, boleh dikatakanlah sebab borak-borak kat Secrete Recipe.

ini beberapa gambar sebagai kenang-kenangan




me n bazli

me, nabila n madihah

Me and Rauf

Caramel Latte SR

Hope, lepas nie ada lagi gathering susulan.

p/s- hari juga ramai terjumpa ex kluang high school batch aku.

No comments:

Post a Comment