Saturday, February 11, 2012

TEST, UJIAN PEKSE

ASSALAMMUALAIKUM,

seriusly nk cakap memang tengah tension tahap gaban lagi stress..in a weeks all subjek nak buat TEST2.. kalau sape tengah jadi atau pernah jadi student akan tahu perasaan ini..bayangkanlah ada yang sampai 5 chapter kena cover include berpuluh jenis section kena hafal..aishhh..tulah FAHMI aku dah cakap stadi awal2, tengok time2 macam nie lah dah serabut kepala...huh..btw seb bek tadi jawab paper MKT dengan bahagia nye..walaupun kepala dah nak explode dengan berbagai jenis fakta dan contoh yang membuatkan segala urat2 kat kepala seolah-olah terjojol dan mata bengkak2..

next week jalan ceritanya sangatlah extreme challenge..
RABU: LAW
JUMAAT:FAR
SABTU:MAF
AHAD: TAX

ok, walaupun korang akan kata same je macam SPM dulu satu hari satu subjek, tapi hakikatnya ianya sangatlah susah berbanding dulu..skang nie, soklan sume x bleh nak jangka..kita kena paham baru boleh jawab..dah nama juga universiti student..mesti tahap kesukaran juga semakin tinggi..btw mase FINAL part 3 aku penah merasa gak situasi sebegini rupa..terasa bagai nak pitam2 je time tu..tapi Alhamdulillah result still OK..this sem, hmmm..tak boleh nak dijangka...

my suggestion, yang x reti dan tak layak nak bagi pendapat nie..just berusaha sedaya dan semampu yang boleh..jangan paksa sebab bende yang dipaksa x akan berhasil dengan jayanya..jaga kesihatan dan yang paling penting tidur yang secukupnya..tak kiralah dah abis baca atau tak..kalau dah ngantuk tu tidur sejam dua then sambung balik..jika tak, kita akan membazir masa sahaja..akhirnya apa yang dikejar tak dapat, yang dah baca pown akan lupa sebab tak cukup tidur dan mengantuk masa nak jawap TEST..

so, to all my beloved frens yang nak amik TEST next week wish u all best of luck..

p/s-23/2/2012 MUET Speaking TEST akan berlangsung..wish me luck 2..

No comments:

Post a Comment