Monday, February 6, 2012

5 bende 'BEST' kat YU AI TI EM Segar Amat

1) pengawal keselamatan/pak guard/pak UK/ polis bantuan yang sangat 'penyayang', 'baik hati', 'menjaga adab dalam bertutur', dan 'tak suka saman student'. sehinggakan student terasa nak memberi bunga kekwa dan kemboja kerana jasa baik mereka.

2) gerai2 makan yang menyajikan hidangan2 yang bermutu tinggi ibaratnya EQ Hotel Melaka pown kalah dengan masakan kelas pertama mereka. selain harga yang sangat murah sehingga student kadang2 tak boleh percaya dengan harga runtuh menjunam yang diberikan

3) pak cik2 dan mak cik bas kuning yang tidak suka mengaut keuntungan berlebihan. sehinggakan bas yang 44 orang, 10 orang naik pown die dah jalan dengan cas yang sama kalau 44 orang naik..sehinggakan ada student ada yang mandi swimming pool kat dalam baju..kadang2 keadaan bas dengan sardin dah x der beza..

4) abang2 dan kakak2 cleaner yang sentiasa memastikan toilet kat kolej dalam keadaan bersih bila waktu puncak bermula..sehinggakan makian dan cacian dari student sebab basuh toilet tyme kul 7 malam...

5) lalat2 yang sering berkeliaran disekitar UiTM menyerikan keindahan UiTM Segamat nie yang sememangnya indah lagi permai..lalat ibarat bintang2 gemerlapan sehinggakan student menari-nari dengan kehadiran sekawan lalat2 yang comel.

No comments:

Post a Comment