Sunday, January 22, 2012

kegirangan hati di kedai buku

Assalammualaikum...

akhirnya abes gak aku berbelanja menggunakan voucher buku RM200 yang kerajaan Malaysia bagi..siap buat dua trip lagi pegi POPULAR KLUANG...sekali pegi abes RM100.40..kali kedua pegi genap RM200... aku agak kalau lah kerajaan bagi RM200 cash, rasenye x denye aku nak beli buku, pen, fail etc, etc..kalau dapat cash pasti abes kat bende2 macam kasut, baju, stoking, kfc, pizza, dominos, tengok wayang...akhirnya kita beli barang2 yang tak nampak dimata..humm..



mulanya pikir jugak apende nak beli ngan RM200 nie...yelah, boleh guna kat kedai buku je plak tu..ape je boleh dibeli..tapi dengan kesungguhan nak 'shopping' yang menebal, masuklah aku kat dalam POPULAR BOOK STORE KLUANG..pabila kaki melangkah masuk, aku tengok dah macam pesta muda-mudi dah... ramainya manusia x yah citer lah..aku selalu jugak masuk POPULAR, tapi keadaannya sangat luar biasa..bayangkanlah stock pen STABILO yang colour2 2 boleh abes..yang tinggal warna biru ngan purple je..

jadinya tanpa berlengah aku pown ambillah bende2 yang berkenan dihati sanubari nie..untuk hari pertama aku  nie barang yang aku beli..
1) Mag hold
2)photo album (4 my mom)
3) novel Bilik 616 (dh abes bc pown)
4) panduan solat dan solat2 sunat (4 my dad)
5) stapler beserta ubat2nya
6) liquid paper
7)ball pen 10 batang
8) fineliner
9) exam paper
10)stabilo slimliner (tinggal warna biru ngan purple)
11)coulour magnet
12) sour ribbon straw (nak cukupkan gak RM100)

jumlah untuk hari pertama ialah RM100.65...
x pernahnye aku shopping bawak kalkulator..tapi kali nie siap kira gune hanset lagi..haha..mase hari nie actually dah x tau nak beli apa lagi then piki2 gune RM100 dulu lah..

dan akhirnya RM200 voucher tu aku dapat beli bende2 kat bawah nie...

kali kedua nie aku beli:
1) file yg banyak section uh
2)pencil case yag besar gabak, segala macam bende boleh masuk including calculator
3)Novel Contengan Jalanan
4)Artline
5)koleksi Lawak Kampus (discount RM7-aq agak sebb ramai yang beli)
6)Travelog Cinta Abadi(4 my mom)(discount RM4.98)
7)Lollipop ngan NIPS jack n jill (nak cukupkan RM200)

haha, kali nie perbelanjaan genap2 RM100...walaweyh, akhirnya aku sangat berpuas hati dengan apa yang aku belanjakan..hoyeah...

kepada KERAJAAN MALAYSIA saya sangat berterima kasih dengan voucher buku RM200 yang diberikan..next year bagilah lagi..hehe...

No comments:

Post a Comment