Wednesday, December 14, 2011

Dikir Barat Siang Malam

Assalammualaikum...

ok, x yah cakap, sebab aku dah tau memang dah lama giler x update blog nie...serius aku cakap memang x der masa...pagi keluar bilik pegi kelas..walau x der kelas sekali pun aku memang tak de kat bilik...nie pown aku update curi2 masa kelas BEL313..mereka sedang present kat depan aku kat belakang nie tengah menaip dengan keadaan x bersalah..haha..

ok lah meh aku pendekkan je citer...actually aku nak citer pasa Persatuan Siswa Siswi Diploma Perakaunan(PERSIDA)...dalam masa sebelum cuti sem nie dua perkara telah membanggakan kami as members of this society..pertamanya kami telah diiktiraf Persatuan Akademik terbaik UiTM Johor..secondly pada selasa lepas 13/12/2011, kami berjaya mendapat johan dalam pertandingan Dikir Barat Pelbagai bahasa antara Kos..seriusly aku sangat bangga ngan exco2 aku and dak2 yang sanggup menghabiskan waktu berlatih siang dan malam..

hakikatnya pasal dikir nie, kitorang dapat notis yang singkat dari Akademi Bahasa UiTM Johor..then penasihat kitorang galakkan kitorang masuk juga..mula-mula memang lah nak amik dak part 1 n part 2 je..then x ramai yang nak join...kitorang pown sebagai exco yang berdedikasi joinlah dikir ini...antar exco yang join, Ain aka Joyah, aku, Nadhirah, Fatin, Ajiem n Satan..aku sangat bangga dengan mereka..berbekalkan semangat..akhirnya kami pun menjadi Juara..serius best...nak tau apa hadiahnya...
HAMPER BERNILAI RM170 + VOUCHER GIANT RM20 + VOUCHER MCD RM10

akhirnya kenyang makan je lah join this event.haha..but this event dapat eratkan hubungan antara exco n junior-junior part 1...as part of that, im proud to be part of this organization...this is my last sem pegang jawatan as Presiden.. so, nak wat semua event bersungguh-sungguh..after this Sukan Antara Program pulak (SUPRO)..bolehkah kami mempertahankan kejuaran..tunggu..

sampai sini dulu bebelan aku..bye..nak sambung tengok dorang present...

p/s-actually yang bertanding dua group je..Diploma In Business Study (Transport) dan Diploma in Accountancy

1 comment: