Wednesday, November 16, 2011

Sam Tsui, Shila Amzah, Greyson Chance, Najwa Latiff, Maddie Jane

Assalammualaikum...

ok, dh lama x update blog 2 kali sehari...dah macam makan ubat pulak...skang nie, pada entry nk menjelang tengah malam nie, aku nak citer pasal, orang-orang yang buat nyanyian semula atau cover blek lagu dari artis2 yang memang telah establish.. mesti korang kenal kan nama-nama macam Najwa, Shila, dan semua nama yang ada kat tajuk entry ku ini...kalau x semua pon, korang mesti kenal at least satu kan...mereka-mereka ini telah membuatkan aku lebih suka kepada sesebuah lagu...serius aku cakap, kadang-kadang aku x tau pon tentang kewujudan lagu-lagu tersebut...

kadang-kadang juga aku ingat itu dorang punya lagu...ok, sebenarnya aku lagi suka dengar lagu yang music arrangement die ditukar...mean kalau yang lagu slow nak tido 2 dijadikan rancak sket...lagu yang rancak tu di kuarangkan bit die...somthing yang diffence berbanding melody lagu asal...dan kebanyakan mereka bermain alat music sendiri..seperti gitar..pergh, kalau lagu versi akustik lagi lah aku minat

ok nak introduce sorang2...

Sam Tsui- die nie paling best sekali kalau medley kan lagu, siap buat video lagi..suara die memang lah power rangers..haha...

lets nonton satu video yang aku suke

amacam teruja x...giler style kan..

Shila Amzah-sapa x kenal die nie memang nak kena lempang...naib juara OIAM..anak ND Lala pulak 2...mustahil korang x kenal...suara die memang lah superb...pas uh die nyanyi gune gitar plak 2..waduh..cube korang tengok nie plak...


lagi shahdu dari Tiz Zakyah nganyi

Maddie Jane-die nie lagi satu...aku first time dengar die nyanyi lagu Price Tag...aku ingat tu lagu die..dah lama2 baru kaan aku cakap dia just cover je lagu tu..hoho..giler best kot die nie..cume gigi x der sebatang..haha


Najwa Latif-die nie sangatlah berbakat..dan aku rasa bakatnya patut diketengahkan lagi..dengan suara yang boleh tahan dan pandai bermain alat musik x mustahil akan jadi cam Yuna..dan paling best mesti lah die berduet ngan Greyson Chance mase AIM lalu..sekarang nie tengah hot ngan lagu Cinta Muka Buku..

Greyson Chance-mungkin korang baru tau kewujudan beliau...beliau stat popular mase cover lagu Paparazzi...sampai Ellen pown jemput die untuk one of the Ellen episode...maknanya gempak lah budak nie kan..mempunyai suara yang sangat superb untuk seorang remaja berumur 17 tahun...

nie video masa die ngan Najwa Latif kat AIM.


ok lah..sampai sini je..mata dah ngatuk..bye

p/s-kalau bosan memang cari video mereka kat youtube..MEREKA

No comments:

Post a Comment