Thursday, November 3, 2011

Don't Judge a Book by It Cover

Assalammualaikum...

disebabkan masa yang banyak terluang lepas hantar my nenek g Hospital, aku terus lah melangkah ke Popular Book Store sebab masuk keje lambat lagi...aku kalau duk dalam Popular 2 memang berejam lah kan...tadi pown hampir 1 1/2 jam aku kat dalam tu...actually memang nk cari buku...yelah diambang kebosanan memang banyak membantu buku-buku itu...cari punye cari jumpa yang berkenan, skali harga die Mahal lah plak...x mampu den...pas uh ada yang kulit je cantik tapi kat dalam hampeh punye citer..aku suke baca buku novel tapi bukan lah novel2 cinta jiwang karat...aku lebih prefer novel yang adventure dan penyiasatan..contoh macam Harry Potter, 9 Nyawa, ada satu buku 2 lupe namanya die citer pasal kapal terbang terhempas kat hutan...
citer2 cam 2 lah yang aku minat...

pusing punya pusing nie antara sebahagian buku2 yang menarik minat aku nak beli bila cukup duit nanti..sori gambar agak kelam sebab amik gune hanset.

A Doctor In The House
The memoirs of Tun Dr. Mahathir
 memang dari dulu aku teruja ngan buku nie...tapi apakan daya..tengoklah harga dia kat bawah nun.

RM100.00
 wow..separa dari wet gaji yg aku dapat untuk bulan nie..

Lawak Kampus
 nie plak himpunan kartun2 yang ada dalam majalah Gempak uh...aku kadang2 je bli majalah uh...so abapila dah kompile senang sket kot..

Biografi: Muhammad Bin Abdullah
 memang dah amik dah buku nie untuk dibayar di kaunter...sat lagi baca je die punya belakang sesuai untuk Muallaf yang baru masuk Islam dan Remaja hari ini yang tak tahu langsung tentang sirah Rasulullah terus aku letak balek...bukan berlagak dah tau semua...tapi kitab2 Sirah masa sekolah Agama dulu masih ada..dan rasanya lagi komplete kot...lagi satu die x der yang display punye...

Ranah 3 Warna
nie lagi satu memang dah bertekad yang tinggi untuk beli tau buku nie...tiba2 baru je baca bab satu dah nampak kebosanan...sebab penulisnya dari Indonesia...yelah perspektif aku boleh lah baca buku macam Ayat-Ayat Cinta ngan Bumi Cinta karya Habiburrahman El Shizary...seriusly aku suke due buku nie...dua tempat berbeza...dengan cara penyampaian seolah-olah aku berada di padang pasir Mesir( Ayat-Ayat Cinta) dan aku berada di kota Moscow, Rusia (Bumi Cinta)...

so konklusinya aku keluar dari Popular uh tanpa bawa balik sebarang buku...mungkin esok aku berkunjung lagi dan choose satu buku untuk dibaca...wassalam..bye

No comments:

Post a Comment