Tuesday, November 1, 2011

berdating di pagi hari

Assalammualaikum...

pertamanya nk mintak ampun dan maaf jika entry kali nie agak terpanjang sket...yeke panjang...kita tgok je lah...

citernye bermule apabila abahku blek dari Langkawi atas urusan kerja katanya, then kena lah amik beliau krn of coz ;ah dh nmenye pown Langkawi...mstilah pegi sket je brg blek bwk byk brg...abahku tumpang kawannye smpai Stesyen Bas Kluang...then aku kna amik die kat sanalah...bukannya mlm tapi pagi..pkul 1 pagi...hah..n buat pertama kalinya kedua kalinya aku membawa kereta manual sepenuhnya tanpa bimbingan yg pakar..sbb ptg uh dh try amik mak aku seorg diri..oyeah..tp still takut2...mati enjin nye lain, dn pling sukar bg aku adalah bile kat bukit...mak ai...boleh berejam lah..mne nk kawal minyak, mana nk kawal clutch...dan aku x phm mcm ner lah aku boleh lulus..plik2...mungkin wajah yg innocent lagi kacak nie kot...haha..dah terlebih plak memuji...berbalik kpd cerita...rupenye diwaktu kalian dan saya berada dirumah tgh berFB ataupun tidok terlentang atas tilam empuk sambil disulami mimpi2 indah...mungkin ada yg sedang menonton ulangan Masterchef Malaysia yg format rancangannye agak serabut sket..tapi ada segelintir manusia yg bekerja rupenye pd waktu2 begini...

abg2 atau pak cik-pak cik MPK( Majlis Perbandaran Kluang) ngan org2 SWM sedang giat membersihkan kawasan Stesyen Bas Kluang...huh..kasihan mereka...tp seb bek lah mereka ada..kalau x boleh ketakutan kami..sbb aku ngan mak aku pikir kompem lah tyme2 cam nie Stesyen Bas sunyi sepi...rupenye jauh sekali meleset..rmai...tp almost bekerjalah...ada balai polis bergerak yg beroperasi juge yg aku sebut diatas: abg2 atau pak cik-pak cik MPK....mereka sgt gigih berusaha untuk memastikan Stesen Bas kami kelihatan anggun lagi menawan...btw aku nk pesan kat hangpa2, jgnlah wat smpah merata-rata...kasihanilah mereka-mereka ini...meninggalkan katil2 empuk mereka untuk berkhidmat utk anda...apalah slahnya bile dh makan coki2 atau Ding Dang 2 buang lah ditempat yg sepatutnye...ni dak, atas lantai gak depa buang..huh..

sori gmbar agak kelam sbb gune nset..btw nmpak x abg2 ngan pak cik2 itu

tp pling kelakar malam pagi 2,adalh sorg akak nie jln dari arah Kg Melayu menghampiri Stesen Bas berbaju kurung ngan tudung bawalnya dn memakai sepasng kasut juga sehelai hand bag...mak aku ngan aku2 skali cuak..yelah pompuan mne plak jln pgi2 bute ini...mak aku ckp mst org x betul...yelah mata aku agak rabun sket, jd x nmpk ngan jelas lah kan wjahnye itu..ruenye die nmpk mcm normal...die nek atas bus stand...mungkin tukang mask yg nk masak untuk pelanggannye pagi esok...pling klaka smpai mak aku suh idupkan enjin nk bla dari tmpat uh...punyelah cuak mse 2...btw ini adalah pengalaman...menyaksikan kehidupan susah org2 lain mencari rezeki...bersyukurlah ats nikmat yg ada...

-blek je umah trus baham coklat2 yg abahku beli..huh..stok utk setahun gamaknye...tipu je..haha..bye

2 comments: