Thursday, October 13, 2011

Vlogging

Assalammualaikum...

mst korg slalu dgr pasal blogging kan...tp Vlogging...pst ada antara anda yang tau apa itu Vlogging setelah terjatuh hati ngan video2 matluthfi90...haha, xpecially kaum2 wanita...Vlogging nie sme je macm blogging...cumenye yg Vlogging nie kita boleh nmpak xpresi muke si Vlogger n voice yg menggambarkan sesuatu bende yg dorg nk perkatakan... sesuatu yg pastinya blogger x boleh buat...yelah blogger kejenye menulis je tanpa tau blogger nie menyampaikan dlam antonasi marah, geram, gedik atau pun x der perasaan...biasanya Vlogger suke buat video2 yg ada unsur nasihat atau pendapat...ada juga Vlogger yg buat video2 miming atau pun cover blek lagu2 yg popular...

biler bercakap mane lagi best, due2 best...Blogging n Vlogging...sbb kedua-duanya adalah medium yg berbeza...terpulang kpd anda...sbb citarasa masing2...kat Malaysia nie Vlogging dah semakin berkembang...kalu dulo2(x der lah dulu sgt pown) aku just kenal matluthfi sorg je...then hari nie rmai vlogger2 yg aku knl(mena tau lah tentang kewujudan mereka di muka bumi ini)...antara name yg popular dlm dunia Vlogging nie adalah Matluthfi, Anwar Hadi, Maria Elena, Cikgu Shida, ngan Shila Hamzah...mereka sgt terkenal ngan video2 gempak mereka..

pas uh mereka2 nie sgt kreatif utk menari rmai org tgok video dorg...point2 yg dorg ketengahkan 2 pown sgt2 dismpaikan dgn penuh berkhemah dan slumber...tgok skali pas nk tgok byk kali bak kata kwn aku..haha

so apa lagi check it out yawn...(click je link)

Pendapat Mereka
Mathluthfi
Anwar Hadi
Maria Elena

Miming
Cikgu Shida

Cover lagu
Shila Amzah



hope pas nie byk lagi Vlogger dpt dilahirkan bagai cendawan tumbuh selepas hujan...seperti mana pertumbuhan semakin pesat blogger2 kat Malaysia nie...

No comments:

Post a Comment