Tuesday, October 11, 2011

Impian 5 Percutian Luar Negara #5

Assalammualaikum...

haha...tengok tajuk entry kali nie...mulai post skrg smpai 4 post seterusnya aku akan citer tempat2 impian yg aku nk pegi bile ada duit nnt...ulang suara bile ada duit..haha...skang nie x der duit jadinya impian sajalah yg mampu...menduduki senarai tempat kelima adalah JEPUN..ada x yg terperanjat...ada ape je kat Jepun 2 yg menarik minat aku...

Jepun one of negara Maju kat Asia nie...nie salah satu faktornye lah..tapi aku teringin nk g Jepun sebab semua orang yang pernah g Jepun ckp rakyat negaranya sungguh berdisiplin...Negara Jepun gak antara negara terbersih...salah satu bende yang menarik, sampah2 kat rumah dorg nie akan di TOS dulu..mean kalau smpah2 yg berair 2 dorg keringkan dulu...thts y lori2 angkut smpah kat sana x menghasilkan bau...x mcm negara kita, kalau lalu sbelah lori sampah mau pengsan kita..

selain 2 gak, nak tengok teknologi2 yg Jepun selalu buat...Robot2 yg mengagumkan...then nk tengok gak pempuan2 pkai karaktor2 kartun yg aku penah tgok kat The Amazing Race...disebabkan aku nie suke dgn senibina bangunan2 lama, salah satu tempat yg mmg nk tgok adalah Temple yg kat Kyoto 2...yg diiktiraf sebagai Tapak Warisan Dunia oleh UNESCO...

dan paling penting antara yg terpenting adalah menikmati keindahan Gunung Fuji yang memukau...kompem buat DP FB utk sebulan haha...



next pastinya destinasi impian no-4...anda rasa negara mne yg aku nk kunjungi bile ada duit...

1 comment: