Thursday, September 15, 2011

mr presiden

ASSALAMMUALAIKUM...

mmg x der dalam sejarah aku update blog smpai 2 dalam satu hari...paling cikai pown 3-4hari sekali...kadang2 seminggu sekali jep...diam x diam dh satu sem aku pegang jawatan sebagai PRESIDEN PERSATUAN SISWA SISWI DIPLOMA PERAKAUNAN...dan dah setahun aku menjadi EXCO PERSIDA...ingat dulu mase kna interview...gemuruh beb...tgn kat bwh meje je...seram mse uh...mse uh x knl lagi spe Miss Zarina...cam garang je kan..tup2 rupenye sporting...aku diinterview oleh dua org lect mse tu...Miss Zarina ngan En Marzuk...mse uh aku apply BIRO KEROHANIAN..then dorg tnye lah aku nie bleh bc doa ke x...tkot x kalau diri dpn org rmai...xtvt yg dirasakan sesuai...akhirnya aku dpt SMS yg menyatakan aku dpt jadi EXCO...dramatik x...

2 baru pre-EXCO...lps dh jadi EXCO, baru lah tau betapa penat dan payahnye...then aku respect lah kat semua yang pena jadi AJK or EXCO...seriusly mmg penat...g tempah barang,amik barang,pulang barang,kena marah,kene bebel ngan mak cik kat HEP,mcm2 lagilah...tapi semua tugas dilaksanakan dengan penuh tanggungjawab...setelah satu sem, aq ditawarkan plak jadi PRESIDEN...wow...kerusi no 1...mse uh ZAINI yang merupakan PRESIDEN telah dipilih sebagai NYDP MPP UiTM JOHOR...then die terpaksalah lepaskan jawatan...offer kpd aku jawatan die...bunyinye mcm senang je kan nk jadi PRESIDEN...setelah diberi penerangan, nasihat dan perancangan akhirnya aku menerima jawatan tersebut dengan agak berat hati...pertama, apa yang EXCO lain akan ckp...knp aku yg dipilih...btw mereka sgt terbuka...menerima aku as their leader dgn hati yg terbuka...manakan tidak, mereka masih bersemangat menyelesaikan xtvt dengan jayanya...seungguhnya aku amat berterima kasih kpd mereka...tanpa mereka event PERIDA x kan jadi segempak yang telah terjadi...

satu sem sebagai PRESIDEN banyak mengajar aku tentang byk perkara...perkara paling pokok ialah, KEPUTUSAN...aku yg akan buat keputuan...if my keputusan salah akhirnya event 2 akan hancur berkecai...keputusan yang kadang2 terpaksa membuatkan aku berfikir panjang...sekali lagi terima kasih kpd barisan MT yg byk membantu...IEKA-NYDP 1,LABU-NYDP2,SHA-S/U, INA-S/U2, BIHA-BENDAHARI 1 dan JOYAH-BENDAHARI 2...berdirinya aku sebelah kaki akhirnya aku akan rebah...berdirinya aku dua kaki yg mana satu lagi kaki adalah exco2 PERSIDA aku masih boleh berjalan...
hendak aku katakan EXCO2 PERSIDA 2011 TEEERRRBAAAIIIIK...

TERIMA KASIH kpd semua EXCO2 PERSIDA krn berjaya menjalankan 11 XTVT dalam masa dua semester...
semester JAN-MEI 2011
1)ACCOUNTING TALK
2)INDUKSI KOS
3)DINNER TALK berama Haji Fadhil Yusof
4)ASIMILASI BUDAYA ILMU bersama penulis buku
5)PAINT BALL
6)KEM JATI DIRI
7)ACCOUNTING APPRECIATION NIGTH

semester JUN-OKT
1)ACCOUNTING TALK
2)EKSPLORASI KEMBARA ILMU ke PULAU KAPAS
3)INDUKSI KOS
4)FAMILY DAY
5)ACCOUNTING APPRECIATION NIGHT
6)JUALAN AMAL

semoga segala kudrat dan titik peluh yang anda korbankan adalah dengan seikhlas hati...semoga kita sama2 dapat keberkatan dari apa yang kita lakukan atas dasar amanah dan tanggungjawab...semester depan masih lagi berjawatan PRESIDEN tetapi mengemudi muka2 baru dan sebahagian muka2 lama EXCO...semoga segala apa yang dirancangkan berjalan dengan lancar dan teratur...


WE ARE ONE BIG FAMILY

No comments:

Post a Comment