Wednesday, August 24, 2011

X der air VS x der letrik

ASSALAMUALAIKUM...

yeay..lagi seminggu je nk raya..x sabo2..haha...then b4 balik banyak betul dugaan yang melanda...presentation,kelas, ngan rmai geng2 yang dah balik awal...huh...tapi dugaan yang paling besau adalah ketiadaan air di UiTM Segamat...

masalah yang dihadapi sungguh kompleks...dah lah x tau punca ketiadaan air...dengan pelbagai khabar angin...ada yang ckp tangki retak,tanah runtuh dan bermacam spekulasi...tapi akhirnya kami masih x tau punca sebenarnye...

bertangki-tangki lori air dari SAJ dtg...siap ada bomba2 lagi...tapi masalah air x dpt diselesaikan...then, mstlah student terpaksa mengangkut air...pergh...macam aku nie yang duduk GROUND FLOOR terpaksa mengangkut air ke 1st floor...die punye nk tercabut tgn jgn cakap lah...smpai tergelincir-gelincir ...haha..peristiwa yang berlaku pagi tadi...

bile bercakap soal air dan letrik...semua org akan ckp air lebih penting dari letrik...dan ianya betul...cube kita fikir kalau x der letrik ada air...kita masih boleh mandi,boleh melepaskan hajat,boleh masak memasak,boleh minum air dan mcm2 boleh lagi lah...cbe kalau air x der letrik ada...kita boleh buat ap?

so,gunakanlah air sebaik-baiknya...wassalam

No comments:

Post a Comment