Sunday, August 28, 2011

raya2

ASSALAMMUALAIKUM...

28 hari dah kita telah menahan diri dari melakukan perkara2 yg boleh membatalkan puasa dari lah sahur smpai berbuke...sepanjang hari nie jugalah pelbagai cabaran,dugaan dan godaan yang kita tempuh...kelas,panas,haus dan sebagainya...pejam celik tinggal lagi sehari je kita akan lalui perkara seperti hari2 sebelum ini...sayu je rasenye..cam ner lah hidup lepas nie kan..ye lah..dh terbiasa sahur kul 2-3 pagi...then berbuke ngan kawan2...kat bilik kat luo bilik...bersama famili...mungkinkah tahun depan dpt rasa apa yang dirasai tahun ini...hanya ALLAH je yang tahu...

disebabkan aku stat cuti 26...then aku decide nk kuo g shopping wif kwn 27..mulenye cm ramai je...last2 3 ketul je...btw thankz 2 RAUF n BAZLI yang sudi menemai dari kul 3ptg - 10 mlm...then sejarah pown terciptalah apabila KFC penuh mase nk berbuke...ngan si RAUF xnk mkn kat tempat lain(almost ble kuo hang out ngan mamat nie susah nk ajak makan kt tmpat lain kecuali KFC)...so kitorg decide bli air kat COOL BLOG dulu then pusing2 pas uh baru buke...

lps buke,trus gerak g bazar,pergh 3 way punye jalan...bygkan lah...betapa sesaknya jalan uh smpai nk amik nafas pown susah...baru setengah je jalan kitorg decide balik semula ke Kluang Mall...hajat dihati nk cari baju kat tempat lain....sbb sebelum nie dh bli kat Brands Outlet..tp jodoh baju rayaku ada kat situ then 4 pasang baju kat BO je..haha..choice tmpat mmg byk...Parkson, Pacific n The Store...tp sume x menarik,tertarik hati aku.....btw aku puas hati ngan pilihan aku tahun nie...

esok aku byk tugas nk buat..tolong masukkan beras dalam ketupat utk nenek aku...then, tolong apa yang patut kat umah atok aku...untunglah umah nenek ngan atuk aku due2 kat KLUANG...sehari boleh tlg due2 umah...ngeehh...padahal lebihnye tolong tengok je...tp tolong gak 2...

kalau esok x sempat nak update blog aku nk ucap SELAMAT HARI RAYA awal2...hope dpt lah update blog esok..sbb nk sgt say somthing utk semua...wassalam

bile dh penat cari mesin urut plak

try2

berbuke ngan COOL BLOG

KFC Kluang Mall juga jd pilihan

sempat lg kat tgh jalan yg sesak

No comments:

Post a Comment