Saturday, August 20, 2011

3 DONUT = 1 DONUT

ASSALAMMUALAIKUM...

sedar x sedar dh masuk hari ke-20 kita berpuasa...maksudnya dh masuk fasa mencari malam LAILATUL QADAR...so, nk menyeru lah kat kawan2,mak cik2, pak cik2 (ad ke pak cik2 ngan mak cik2 yg baca blog aku nie) utk cari malam yang lagi bagus dari seribu bulan...

haha...actually baru je abez test MACROECONOMICS tadi...ALHAMDULILLAH semuanya berjalan ngan lancar...ap yang dibaca semuanya keluar...then x lah nk sedih2 keluar DEWAN SRI TEMENGGONG 2...entry kali nie bukan lah nk citer pasal test  MACRO nie...tp ada kaitan ngan EKONOMI gak...mse tgh syok2 mengelamun mse kelas ECO lect 2 bercerita plak pasal perbezaan harga kuih muih berbanding dulu ngan kini...ye lah mse uh tgh blaja topik MONOEY SUPPLY...hah..bagus x aku..igt sume ap yg lect citer kat depan...

lect uh cakap lah...lpe plak nme die Prof Madya Mustaffa...die ckp lah kalau nk banding harga dulu ngan sekarang dulu kuih RM1 boleh dpt 4...mse zaman2 die air botol apa tah 1 = RM0.10..murah...tp die ckp skang nie DONUT 3 = RM1..pas uh die ckp 3 DONUT= 1 DONUT dulu kala...huh..giler lah aku ckp...
tapi otak aku lagi lah ligat memikir...knpa org dulu2 mkn donat besar(yang mengandungi gula) x byk penyakit berbanding orang2 zaman sekarang...jawapnnya adalah...mse dulu2 x der BIG APPLE..haha...actually entry nie dibuat sbb dh lame x mkn donat kat BIG APPLE...kalau lah hidup zaman dulu kala...then bole lah aku mkn donat BIG APPLE yang besar hari2 sbb harga yg begitu murah...haha..yummy
yummy2

SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA LAGI 10 HARI NI...

No comments:

Post a Comment