Thursday, July 7, 2011

INDUKSI KOS & FAMILY DAY PERSIDA

pada 25 Jun 2011 telah diadakn INDUKSI KOS student part1 Diploma Perakaunan...nie one of the program wajib yg sume pelajar part 1 kna involve. ye lah . nie same je macam orintasi.tapi buat sehari je. antara aktiviti yang dijalankan ialah ice-breaking, exco race, game movie rosak, cross dress, cross shoes dan juge malam kebudayaan. nie kali pertama handle induksi yang ramai. dianggarkan seramai 160 student part 1 sesi mei-november 2011. meriah 2 mmg x leh citer lah. every sem sme je muke2 part 1. innocent. ye ke. haha. tp yang pasti walaupun sehari penatnye macam 10 hari pnye event. buat event dinner pown x sepenat nie. mane x nye. kitorg wat induksi kat Blok Kayangan yang memerlukan kekuatan fizikal yang tinggi. kalau nak tau Blok Kayangan nie berada di atas bukit. so agak penat lah nak naik turun. apa2 pown sehari yang penat dibayar dengan kerjasama semua exco, fasilitator juge kepada semua student part 1 Diploma Perakaunan. TERIMA KASIH daun keladi. :)
keluarga baru Diploma Perakaunan

induksi kos

preparation 4 family day


pada 26 Jun 2011 PERSIDA buat pertama kalinya menganjurkan Family Day atau dalam paperwork ktorg tulis Himpunan Mahasiswa Diploma Perakaunan. sedapkan namanya. haha. program yang byk halangan dan rintangan yang terpaksa ditempuhi sehinggalah akhirnya dapat direalisaikan.huh. pertamanya kami amat takut tentang participation student DIA sbb dibuat hari Ahad. yelah slalunye student ramai lah blek. tapi kami agak terperanjat dengan kehadiran dan sokongan pelajar2 Diploma Perakaunan. mse 2 penat lelah nk merealisasikan Family Day nie dah x rase apa2. sgt2 gembira. thankz 2 Zaini mantan Presiden Persida kerana banyak memberi galakan dan tunjuk ajar dan menasihati supaya jgn batalkan program nie. but yang paling aku terharu sokongan dan kerjasama semua exco. mereka x pernah rase penat nk buat semua bende. aku amat2 berterima kasih kepada mereka. tanpa mereka program ini x kan jadi sempurna.THANKZ GUYZ

antara acara yang dijalankan ialah:
1) terompah gergasi
2) telur celah lengan
3) isi air dalam botol
4) cari gula dalam tepung
5) tarik tali


3 comments: