Friday, June 10, 2011

FENOMENA drama KOREA

huh..apakah...skang nie kat malaysia tengah duk ribut taufan ngan peminat2 mamat2 n minah2 KOREA...x berapa nk phm lah kan...apa punca dan sebabnye orang2 Malaysia kalu boleh dikhususkan lagi Remaja lagi mendalam lagi PEREMPUAN...walaupun ader gak lelaki yang minat citer2 KOREA nie..citer KOREA nie dri apa yg aku buat 'penyelidikan' sebab aku mmg x penah nk tgok citer2 KOREA nie...citer dorg hampir sme je...KISAH CINTA...x kirelah komedi or serius...nk ikutkan kat MALAYSIA nie bukan main byk lagi kisah2 cinta yg menarik untuk ditonton semua jenis manusia x kiralah dewasa atau kanak...kalau nk komedi drama macam AWAN DANIA n HALIMAH JONGANG ad...kalau nk lagi serius siap ngan konflik skali pown byk...antaranya NUR KASIH...but dah fehel orang MALAYSIA nie suke sgt membanggakan orang luar or bangga dapat tgok citer luar...tp x per lah...asalkan citernye menarik ok kot...sbb aku mmg x der keinginan nk mengikuti drama KOREA yg kawan2 aku snggup download then transfer bilik ke bilik...mungkin satu hari nanati sapa tau aku plak tergile2 nak tgok citer KOREA...spe tau...tp serius skang nie ku dh rse sket2 keinginan...sbb roomate aq skang nie hari2 tgok KOREA...msuk bilik KOREA, aq nk kuo blik pown x abes lagi KOREA..die nie kalu tgok citer nie siap buat dictionary lagi...pergh...dh mcm kat KOREA pown ada gak..

FAKTOR
apabila berbicara mengenai faktor perkembangan drama KOREA  adalah disebabkan oleh pelbagai faktor...
antara faktornya ialah personaliti pelakon2 KOREA tersebut...berbekalkan rupa yang kacak dan cantik dgn mata sepetnye...thts y lah dak2 pompuan nie xpecially tergile2 kan mamat korea nie...kalu kat kelas...mmg x phm lah...sbb cakap nme2 yg mmg aq sediri x knl...tp pelakon2 KOREA nie amatlah smart...serius...mungkin dri perspektif aq...sbb kalu tgok gambar dorg kat 'paper' mst nmpak smart x huru-hara cam artis2 kat MALAYSIA...imej K-POP merupakan trade mark artis2 KOREA nie...x salah lagi personaliti mereka membuatkan sebilangan rakyat MALAYA nie terikut-ikut gaya mereka...kalu kat MALAYSIA nie artis mne je kalu pkai something mst org nk ikut...cbe ckp...bleh bilang ngan jari je...

mungkin ada yang cakap aku nie kolot sket sebab x tgok drama KOREA...tp aq msih mencari titik pertemuan untuk stat tgok drama dorg...bagi aku baik made in MALAYSIA or KOREA semuanya mempunyai tujuan yang sama...untuk menghiburkan sesiapa yang menontonnya...so dok sibuk sokong drama luar drama kita juga kita kena sayang...bak kata orang BAHASA JIWA BANGSA....
KAMSAHAMIDAH.

No comments:

Post a Comment