Friday, March 11, 2011

bizi

team pantun
assalamualaikum...

dh lama sgt rasenye x update blog...nk kata xsempat pown ye...nk kata x der idea pown ye...actually sepanjang bulan februari aku begitu bizi...penuh jer xtviti setiap minggu...sampai nk blek umah pown x der mase...minggu first after mid sem break dah full dgn ujian memandu aku...pertama kali dlm sejarah aku blek umah 2 kali dlm seminggu...but berbaloi...aku lulus ujian uh...dua minggu awl lps mid sem break juga lah penuh ngan test2 yang common dan x common...tapi smpai skrg dh msih lagi menunggu result yg x siap2 lagi ditanda oleh lecturer...ditambah dgn latihan brass band utk opening ceremony MITEK...this adlh first xperience ktorg perform dpn student uitm...wlaupun first time ktorg dpt pujian...walaupun bg ktorg performance ktorg sgt teruk...then mase MITEK nie juga aku sendiri yg cari nahas...masuk smpai due event...firstly pantun...secondly debat...mmg gile penat...x cukup rehat ujung minggu...but this will make me proud of myself...y...sbbnya pantun ktorg dpt naib johan n debat kitorg dpt msuk suku akhir...pencapaian pling mengejutkan...coz saringan pertama kitorg kalah teruk ngan margin -12...sehinggalah ktorg kejar smpai margin -1...yg pling best dpt best speker utk 3 dari 4 sidang...sepatutnya 5 sidang...tp sidang pertama aku ader pertandingan akhir pantun..then aku x dpt lah nk join...skrg bru aku realize that mase 2 sgt2 penting...tp aku realize juga hidup di universiti mst involve xtvt...brulah bermakna hidup di U...aku rse best sgt walaupun penat...kita sebenarnya perlu blajar membahagikan mase...jgn trlalu xtive...jgn terlalu pasif...stat next week aku akn bizi lg...ngan lawatan MGT ke PERAK, latihan BRASS BAND utk perform kat dataran SEGAMAT sempena program selangkah ke UiTM,then test 2 yg dh nk dekat dn event aku sendiri kem jati dir...aku berdoa semoga Allah memudahkan segala urusanku...sekarag nie aku dh ada kat umah...itupun satu bende yg best...

team Brass Band
berpantun smbil tlg biro kebjikan persida mengadakan jualan amal..

2 comments:

  1. bagus tu fahmi..
    join aktiviti yerk

    ReplyDelete
  2. ehhh awe,yati,ana...kwn sy.
    bgsnyela msk pantu.
    keep its up boy :)

    ReplyDelete